Het actuele weer van Denemarken

 Last minute Vakantiehuizen    in Denemarken

 

 

 

 
Klimaat Denemarken

De temperaturen in Denemarken zijn vrij gelijkmatig over het land. De zomers zijn kort met lage temperaturen 20Cs die bij nacht, en vooral buiten de maanden Juni tot Augustus sterk dalen; in de winter, blijft de temperatuur rond 0C hangen. De regen is vrij mild en door het jaar algemeen.

Denemarken heeft een zeeklimaat met overheersend westelijke winden. Door de geringe oppervlakte van het land en doordat het vrijwel aan alle zijden door zee is omgeven, zijn de klimaatverschillen zeer gering (gemiddelde jaartemperatuur 7,3 C). De atmosfeer is 's winters zeer vochtig (relatieve vochtigheid 9192%). De zomers kenmerken zich door veel zonneschijn: van mei tot augustus wordt ongeveer de helft van de jaarlijkse zonneschijn genoteerd. In strenge winters vriest een gedeelte van het Kattegat voor korte tijd dicht. In de Sont en in de Belten komt vaker ijs voor; in eerstgenoemde gemiddeld om de twee jaar. Aan de westkust van Jutland vriezen de havens zelden dicht.

Net zoals in Nederland en Belgi heerst in Denemarken een gematigd zeeklimaat, zodat de zomers over het algemeen koel zijn en de winters nooit extreem koud. In onderstaande overzicht staat voor iedere maand de gemiddelde temperatuur aangegeven voor Denemarken. Wat betreft temperatuur verschilt het weer in Denemarken weinig van dat bij ons. Het gematigd zeeklimaat zorgt voor milde zomers (15 tot 30C) en koude winters met veel regen (5 tot -10C). 

Ook kan er heel wat sneeuw vallen. Daarnaast zal je merken dat het in de winter een stuk later licht wordt en eerder donker is.

Doordat het land aan alle kanten door zee omgeven wordt, is er over het algemeen wel meer wind dan in Nederland.